22.01.2011

Foccacia

Laget skikkelig fredagsmiddag med foccacia i går, og vil derfor dele oppskrift med dere

Foccacia i langpanne

1 kg hvetemel
1 pk gjær
9 dl vann
1 ss sukker
 salt

Bland alle ingrediensene til en litt klissete deig.
Dekk over med plast, og sett til heving i 1 time

Bland sammen:
2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ss rosmarin
1 ss timian
1 ss pizzakrdder (evt bare oregano og basilikum)
Fordel deigen utover en langpanne og stikk hull i deigen med fingrene
tøm deretter over oljeblandingen og putt biter av oliven, fetaost eller soltørket tomat i brødet for ekstra smak
Sett så til heving i enda en time

Stekes på 200 grader i ca 20 min

1 kommentar:

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag