31.08.2011

Andebryst

I Budapest smakte jeg and for første gang og det var noe som virkelig falt i smak!
Da vi kom hjem fikk jeg også servert dette av kjæresten min, og har lurt meg til å dele oppskriften på bloggen
Dette holder til 3-4 pers


ANDEBRYST
2 andebryst
salt og pepper
olje
1 dl honning
1 lime

Sett stekovnen på 200 grader
Rut opp svoren på andebrystet og krydre med salt og pepper
Legg de med skinnsiden ned i en panne med litt olje og stek i ca 4min på hver side
Etterstek andebrystene i stekeovn i ca 15 min før de skal hvile på et lunt sted i 30 min

Ta vare på andefettet fra stekepannen!

Varm honning til den blir flytende.
Tilsett limesaft og knust sort pepper
Før servering skal man pensle brystene med dette og settes i stekeovnen på nytt ca 5 min på 200 grader (kan med fordel bruke grillelement)


EPLER - tilbehør
3 epler
1/2 dl andefett

Skrell eplene og del de i båter uten kjernehuset
Stek eplebådene i andefettet i ca 5 min
Legges over i en ildfastform sammen med andebrystet i tre minutter før servering

SMØRKOKTE SUKKERERTER - tilbehør
250 g sukkererter
1 dl vann
smør
salt og pepper

Bland alt i en kjele og kok under lokk i ca 1- 2 min

APPELSIN/BALSAMICO SAUS
Saften fra 3 appelsiner
1 dl sukker
3-4 ss balsamicoeddik
smør
salt og pepper

Smelt sukkeret i en kjele og tilsett balsamico litt etter litt. Vær obs slik at sukkeret ikke brenner seg!
Spe på med appelsinjuice og en stor ss smør til slutt. Smak til med salt og pepper

Forslag til tilbehør kan være:
Kokt pære (det fikk vi servert i Ungarn - virkelig en smaksopplevelse)
Poteter
Gulrot
Sukkererter
Saus

NYT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag