14.02.2012

Pavlova

Til morsdag på søndag prøvde jeg for første gang å lage pavlova.
Det er en frisk kake som rett og slett smelter på tungen. Med sin kakebunn av marengs og kremet topping pyntet med sesongens frukt og bær kan dette virkelig bli en klassiker i mange sammenhenger.
Jeg vil dele oppskrift med dere.

Marengsbunn
5 eggehviter
1/4 ts salt
2 dl sukker

Eggekrem
5 eggeplommer
4 ss sukker
2,5 dl melk
3 ts maizena

Krem
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker


Pisk sammen eggehvitene og salt. 
Bland så i sukkeret, litt og litt om gangen.
Pisk i ca 10 min til eggehviten blir stiv


Tegn en sirkel på et bakepapir i ønsket størrelse.
Jeg brukte bunnen av en kakeform på ca 26 cm og hell marengsen over


Fordel utover og lag gjerne et liten opphøyning i kantene slik at kremen ligger finere til serveringen
Tørk så marengsbunnen i stekeovn på 150 grader i 1,5 - 2,5 timer, alt etter ønsket konsistens.
Bunnen blir sprøere jo lengre tørketid
Man kan godt lage bunnen dagen i forveien


Bland sammen alle ingrediensene til eggekremen i en kaserolle og rør godt til det begynner og tykne, like før kokepunktet. 
Ta så kjelen av platen og avkjøl


Like før servering pisker man sammen krem med vaniljesukker og vender forsiktig eggekremen inn. 
Fordel utover marengsbunnen og pynt med sesongens frukt og bær. 
Avslutt med melisdryss på toppen, eller som vi gjorde - raspet hvit sjokolade

Om man vil kan man også bare bruke pisket krem som topping og droppe eggekremen,. Alt etter smak

Velbekomme

Resultatet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag