14.01.2013

MINE BESTE CUPCAKES - oppskrifter

Ideen fikk jeg etter et besøk på fantastiske Fairytale Cupcakes her i Trondheim.
Der smakte jeg en sjokoladecupcake med sjokoladesmørkrem toppet med salt! Etter utprøving av forskjellige ingredienser og smørkremmer er jeg mest fornøyd med denne sammensettingen


CUPCAKES
380 g hvetemel
45 g maizena
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
1- 2 dl fløte
200 g smør
350 g sukker
5 eggehviter
100 g sjokolade
Sterk kaffe eller moccaessens

Det beste resultatet får du om alle ingrediensene er rom temperert!
Miks sammen smør og sukker
Bland mel, maizena, salt og bakepulver i en bolle og smelt sjokolade over vannbad.
Hell smeltet sjokolade i smør og sukkerblandingen samt halvparten av melblandingen og halvparten av fløten. Rør godt sammen og tilsett resterende av mel og fløte.
Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn i røren. Tilsett kaffe/essens
Ta en stor spiseskje røre i hver muffinsform - gjerne bruk et muffinsbrett for best resultat
og stek på 180 grader i 20 min, 

Avkjøl på rist og pynt med smørkrem.

PASJONSFRUKT FROSTING
Pasjonsfrukt
50 g smør
100 g philadelphia
1-2 dl fløte
melis
evt farge

Del pasjonsfrukten i to og ta innholdet i en kjøkkenmaskin (brukte kanskje 5-8 frukter) og mos.
Sil av blandingen for å skille ut steinene. 
Bland sammen smør, philadelphia og melis i en bolle - miks sammen
Hell i litt av fløten og pisk til ønsket konsistens. Tilsett mer melis hvis den blir for flytende, og mer fløte om den er for hard. Bland i pasjonsfruktsaft og evt farge om man ønsker det (frukten vil gi en lun farge uansett, men om man vil ha mer kontrast er pastafarger å anbefale)



SJOKOLADESMØRKREM MED MALDONSALT


  200 g smør
200 g sjokolade 
Kaffe/moccaessens
Melis

Bland sammen smør og smeltet sjokolade. 
Tilsett kaffe/essens og melis til passe konsistens.

Sprøyt på cupcakesene dryss over bakekakao og maldonsalt - virkelig en nytelse!

ENJOY!

Tusen takk til Passion4baking bloggen for fantastiske oppskrifter og inspirasjon til dette innlegget





2 kommentarer:

  1. De så fantastisk gode ut:) Må prøves ut en gang:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for at du delte oppskriftene!! :) skal prøves !

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag