29.08.2017

Bounceballs

//Reklame for egen butikk

Hver høst finner jeg alltid mange spenennde oppskrifter på deilig hjemmelaget mat fra bunnen, eller sunnere kosemat som et bedre alternativ enn mye av det man får kjøpt ferdig på butikken. Hvorfor akkurat høsten har blitt slik vet jeg ikke, men det kan ha med den kjølige høstluften og at man får et så markant skille på sommer og høst som gir energi.
Denne gangen fant jeg oppskrift på energikuler som jeg har endret litt i oppskriften på for å få de enda mer næringsrike. Perfekt som ettermiddagskos, i matpakken eller et sunnere alternativ til barna som ønsker noe godt. Bruk gjerne økologiske ingredienser om mulig

Du trenger:
♡ 200g steinfrie dadler ♡ 200g havregryn ♡ 60g kokosmasse ♡25g råkakao
♡2 ss Forever bee honey (eller annen sirup) ♡1 ss chiafrø ♡1 - 1 1/2 dl plantemelk ♡vaniljepulver

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til alt er finknust og en litt klissete deig. La den stå i ca 10 minutter slik at chiafrøene får svelle litt. Trill til små boller og rull de deretter i kokosmasse, kakaonibs eller beepollen.
Oppbevares i kjøleskap og har en holdbarhet på et par uker, tror jeg - de har aldri vart så lenge hos oss

Honning er perfekt å bruke som søtning i bakst og annen drikke da den inneholder høyere fruktoseinnhold, er mer næringsrikt og har lavere GI enn vanlig sukker. Jeg bruker Forever bee honey da den er helt naturlig og hentet fra mineralrike områder i Nord-Spania. Mørk, smakfull, flytende honning smaker fortreffelig også i disse bouncekulene

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag